AFS İklimlendirme sektöründe bir ilki gerçekleştirerek iklim değişikliği ile mücadele kapsamında karbon ayak izini azaltmaya yönelik örnek bir çalışmaya imza attı. Tüm operasyonel safhaları kapsayan geniş çaplı bir araştırma ile faaliyetlerinin iklim değişikliğine etkilerinin belirlenmesi ve sera gazı etkilerinin azaltılmasını planlayabilmek için “Karbon Ayak İzi Raporu”nu yayınladı.
Ankara İvedik OSB ve Sincan OSB’de yer alan fabrikalarda gerçekleştirdiği üretim ile bugün 100’e yakın ülkeye ihracat yapan iklimlendirme sektörünün öncü markalarından AFS , sürdürülebilir bir gelecek için insan ve çevre odaklı üretim anlayışı çerçevesinde çalışmalarına devam ediyor. Daha önce gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakma hedefiyle her iki fabrikada toplam 2537 panelden oluşan güneş enerji santralini kurdurarak kendi elektriğini üretmeye başlamıştı. Yakın zamanda ise atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek engellenmesi/azaltılması, atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması olarak tanımlanan atık yönetim felsefesini tüm süreçlerine entegre ederek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanmıştı. Tüm dünyanın ana gündem maddesi olan iklim değişikliği ile mücadele konusunda sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik yasal zorunluluklar beklenirken AFS, gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 2022 yılı kurumsal karbon ayak izi raporunu da tamamlayarak kamuoyu ile paylaştı.
İş süreçlerinin tamamında sürdürülebilir geleceği inşa etme politikalarını sürdürdüklerini belirten AFS Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Poyraz:” İklim değişikliğinin olumsuz yansımaları günümüzde iklim krizi olarak adlandırılacak seviyelere ulaşmış durumda. Bu durum uluslararası nitelikte acil tedbirlerin ele alınmasını ve her alanda bir takım değişikliklere gidilmesini kaçınılmaz kılıyor. AFS ailesi olarak yeşil dönüşüm konusunda aktif olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik her yıl kendimize yeni hedefler koyabilmek adına ilk adımı attık ve karbon ayak izimizi çıkarttık. Sürecin başındayız ve bu adımı yapacaklarımızın küçük bir parçası olarak görüyoruz. Bu çalışma ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için kendimizi ve hedeflerimizi daha yakından takip ediyor olabileceğiz. Ayrıca bünyemizde gerçekleşen faaliyetlerin iklim değişikliğine etkisinin hesaplanmasını, karbon emisyonunda sorunlu noktaların belirlenerek buralara odaklanılması ve karbon nötr için plan oluşumuna katkı sağlanması, TS EN ISO 14064-1:2019 a uygun sera gazı emisyonlarının raporlanması, tüm personelimizin sürdürülebilirlik, enerji verimliliği konularında bilinçlendirilmesini hedefliyoruz. Kaynaklarımızın sürdürülebilir ve verimli bir şekilde yönetiminin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu bilinciyle, çevrenin korunması ve insan sağlığı konusunda son derece hassas olan AFS için bu çalışma önümüzdeki süreçte sürdürülebilir stratejilerimiz konusunda hepimize ayrı bir motivasyon sağlıyor olacak.’ dedi.