World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü Teması : “Daha İyi Nefes Al, Daha İyi Yaşa”

8 Kasım’da ikincisi düzenlenen yıllık World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü, havalandırmanın iyileştirilmesi için yatırım yapılmaması ile binalardan kaynaklanan ciddi sağlık sorunları arasındaki ilişkiyi vurguluyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), iç mekanlarda düşük hava kalitesine (IAQ) maruz kalmanın,  dünya çapında yılda 3,8 milyon erken ölümle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Dünya çapında profesyoneller, ticari kuruluşlar, üniversiteler ve çevre grupları tarafından desteklenen World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü, havalandırmanın insanların sağlığını, refahını ve üretkenliğini desteklemede oynadığı hayati rol konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Geçen yıl, World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü açılışı vesilesiyle webinarlar yapılarak, yeni araştırmalar paylaşıldı. Gün boyunca bir dizi havalandırma deneyleriyle iyi havalandırmanın hava kirleticilerine ve bulaşıcı hastalıklara maruz kalma riskinin nasıl azaltılabileceği, üretkenliği ve uyku kalitesini nasıl artırılabileceği, binalardaki küf ve nemi nasıl azaltılabileceği gösterildi.

Bu yılki World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü teması ‘Daha İyi Nefes Al, Daha İyi Yaşa’. Organizatörler, havalandırma sistemlerini iyileştirmenin ve  bu konuda farkındalık yaratmanın, evlerdeki küf ve nem gibi faktörlerin yanı sıra sigara ve trafik emisyonları gibi diğer iç mekan kirleticilerine bağlı erken ölümleri azaltmak için nasıl çözüm bulunabileceğini göstermeyi hedefliyor.

World Ventil8 Day – Dünya Havalandırma Günü, binaları daha sağlıklı ve güvenli hale getirmek için kullanılan önlem ve stratejileri uygulayan havalandırma şirketlerinin ve mühendislerin oynadığı rolün önemini vurgulayarak, bu alanda daha fazla vasıflı insanın işe alınması ihtiyacını vurguluyor.

www.worldventil8day.com

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram