Eurovent Certita Certification Yeni Fan Sertifikasyon Programını Duyurdu

Eurovent Certita Certification, Eurovent sertifikalı performans programı kapsamında, klima santrallerinde (AHU) kullanılacak fanlar için özel olarak yeniden geliştirilen, fan sertifikasyon programını duyurdu.

2023 baharında, Eurovent Certita Certification, Eurovent Ticaret Birliği, Hava Hareketi ve Kontrol Birliği (AMCA) ve Avrupa Hava Hareketi ve Kontrol Birliği (EU AMCA) arasında imzalanan mutabakat anlaşması ile programın yeniden geliştirilmesine başlandı. Anlaşmanın imzalanmasından itibaren, Eurovent Certita Certification, Asya Hava Hareketi ve Kontrol Birliği (ASIA AMCA) ürünlerin sertifikalandırılmasına daha dinamik bir yaklaşım sunmak amacıyla katma değeri yüksek sertifikasyon programı geliştirmek için birlikte çalışmaya başladı.

İdari ve mali engellerini ortadan kaldırmak

Sertifika programının geliştirme aşamasında dünyaca ünlü AMCA değerlendirme protokolleri ve Eurovent Certita Certification‘ın sıkı denetim süreci kullanılırken, aynı zamanda fan üreticilerinin ürünlerini sertifikalandırırken karşılaştıkları idari ve mali engellerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. AMCA ve Eurovent’in en iyi yönlerini, çığır açan bir sertifikasyon programında birleştiren yeni program, üreticilerin ürünlerinin performansını ve güvenilirliğini şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlamalarına olanak sağlarken, aynı zamanda HVAC profesyonellerinin güvenilir şekilde ürünleri tanımlamasına, özelliklerini belirlemesine ve kurulum yapmasına da olanak sağlıyor.

Yeni sertifikasyon süreci

Ürünler AMCA sertifikasını aldıktan sonra, ilk kabul denetiminden geçiyor ve bu aşamada Eurovent Sertifikalı Performans etiketini almak için başvurulabiliyor. Söz konusu bir günlük denetim, üreticiler tarafından beyan edilen ve AMCA sertifikasıyla onaylanan ile üretici tarafından üretilen ve satılanlar arasındaki tutarlılığı doğrulayarak sertifikalı ürünleri yeni bir doğrulama seviyesine yükseltiyor. Eurovent Certita Certification, ilk denetimden itibaren ürünlerin sertifikasyon standartlarına uygunluğunu koruması  için her yıl bir günlük denetim gerçekleştiriyor.

AMCA tarafından fanlara özel olarak geliştirilmiş Eurovent Sertifikalı Performans programı kapsamında ürünler, hava akış hızları ve elde edilebilir basınç ile birlikte akustik özellikleri ve enerji verimliliğini de kapsayan sertifikalandırma seçenekleriyle, en güncel test ve derecelendirme standartlarına göre değerlendiriliyor.

Herkes için fayda

Yıllık denetimin üreticilere başka faydaları da bulunuyor, örneğin kalite kontrol süreçlerine yardımcı oluyor; kalite sorunları ve buna bağlı müşteri şikayeti riski ve maliyetini de azaltıyor. Ayrıca denetimler, Ar-Ge ve Ür-Ge ekipleri için faydalı olabilecek önemli geri bildirimler sağlıyor.

Yenilenen sertifika programı, ürün seçen, kurulum yapan ve kullanan profesyonellerin sertifikalı ürünlerin üretici tarafından vaat edilen performansı sunacağından emin olmalarını sağlıyor. Fan sertifikasyonu, sertifikasyon standartlarını yüksek tutarken, üretici maliyetleri ve idari yükü azaltmak için tasarlanmış birleşik bir programla dünya çapında ulaşılabilirliği sağlıyor.

Eurovent Certita Certification Başkanı Sylvain Courtey:  “Fanlara yönelik yeni Eurovent Sertifikalı Performans programını, AMCA test standartları ile Eurovent Certita Certification’ın denetim süreci arasındaki bir evlilik olarak görüyoruz. İlgili ekiplerimizin uzmanlığını bir araya getirerek, yalnızca fan ve klima santrali (AHU) üreticilerine değil, uluslararası düzeyde tüm sektöre fayda sağlayacak yeni nesil bir sertifikasyon programı oluşturarak fan değerlendirmesini ve doğrulamasını geliştiriyoruz.”

Kaynak : Eurovent Certita Certification https://www.eurovent-certification.com/en/cms/news/fresh-start-for-fan-certification

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram