46.000’den Fazla Profesyonel Climaticization&Refrigeracion 2023 Fuarı’nda Bir Araya Geldi

IFEMA MADRID tarafından 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen Climaticization&Refrigeracion Fuarı, 21 ülkeden 398 katılımcıyı bir araya getirdi.

72 ülkeden katılımcının yer aldığı fuarda katılımcıların % 9’u yurtdışı firmalardan oluştu. Ulusal düzeyde ise ziyaretçilerin % 37’sinin Madrid’den, % 63’ünün İspanya’daki diğer özerk bölgelerden olması, fuarın geniş kitlelere erişiminin en önemli göstergesi oldu.

Climaticization&Refrigeracion Fuarı‘nın açılışı, Ekolojik Dönüşüm ve Demografik Mücadele Bakanlığı Enerji Bakanı Sara Aagesen Muñoz tarafından yapıldı.

76 ülkeden 46.613 ziyaretçi ve 398 katılımcının yer aldığı Climaticization&Refrigeracion Fuarı, iklimlendirme sektöründe önemli uluslararası referanslardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Uluslararası ziyaretçilerin etkisinin hissedildiği Climaticization&Refrigeracion Fuarı’nda, Portekiz ve İtalya fuara en fazla sayıda ziyaretçi ile katılan ülkeler olarak dikkat çekti.

İspanya’nın tüm bölgelerinden uzmanların katıldığı fuarda Madrid dışından profesyonellerin katılımı ulusal ziyaretin % 63’ünü oluşturdu, Madrid’den gelenlerin ise % 37 olarak gözlemlendi. Özerk topluluk kırılımında ise, en fazla profesyonelin sırasıyla Katalonya, Endülüs ve Valensiya’dan geldiği gözlemlendi.

Climaticization&Refrigeracion Fuarı’nın bu seneki ziyaretçi profili; kurulum ve bakım şirketleri % 35, mühendislik şirketleri % 13, mimarlık şirketleri, inşaat şirketleri ve gayrimenkul geliştiricileri de % 11 oranında oldu. 

Konferanslar, çalıştaylar, ödüller

Teknik Konferans programı C&R Forum’da, ele alınan IDAE Kılavuzu hakkındaki güncel konular, bilgi ve analiz senaryoları, ısı pompalarıyla enerji rehabilitasyonu ve zorlukları, endüstriyel soğutmada çığır açan çözümler, F-GAS’ın termal ve iklimlendirme kurulumlarındaki teknik etkileri, binaların enerji rehabilitasyonunda mimari çözümler, Madrid’deki yeni “12 de Octubre Üniversite Hastanesi”nin tasarımı, inşası ve teslimindeki zorluklar, sıfır emisyonlu binalar, gıda dağıtımındaki zorluklar ve çözümler ile CAE’lerle (enerji tasarrufu sertifika sistemi) ilk deneyimler paylaşıldı

Agremia’nın düzenlediği Uygulamalı Teknikler Çalıştayı, TAC Çalıştayı ve AEFYT’nin Moratalaz Soğuk ve İklimlendirme Teknolojileri Eğitim Merkezi işbirliğiyle Soğutma Çalıştayı da düzenlendi. Kurulumculara yönelik bu çalıştaylarda, eğitimlerle profesyonelleri geliştirmek ve kurulumlarda doğru uygulamaları gerçekleştirmeleri amaçlandı.

Climaticization&Refrigeracion Fuarı‘nda ilk kez düzenlenen bir diğer etkinlik, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek yetenekli mühendis adaylarını keşfedip uzmanlık eğitimi almalarını hedefleyen “Genç Cuma” etkinliğiydi. Düzenlenen bir başka etkinlik ise derneklerin ve kurumların katılımıyla eğitim ve iş dünyası biraray getirmek için farklı yolar öneren ve mesleki fırsatları tanıtan “Soğutma Atölyesi”ydi.

Climaticization&Refrigeracion Fuarı kapsamında, iklimlendirme ve soğutma alanındaki gelişmelerin ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayan trendlerin yer aldığı 20 ürün ve uygulama “İnovasyon Galerisi”nde ön plana çıkarıldı.

Fuarın ilk akşamı Climaticization&Refrigeracion Fuarı’nın 20. yıldönümü kutlamasında “İklimlendirme ve Soğutma Ödül Töreni” yapıldı. Törende, iklimlendirme ve soğutma sektörünün gelişimine, ilerlemesine ve iyileştirilmesine ömür boyu özel bağlılık gösteren kişilere, fuarın organizasyon komitesi tarafından iFEC eski genel sekreteri Pilar Budí’nin çalışmalarını öne çıkaran bir ödül verildi.  Etkinlik, AFEC tarafından iletişim sektörünün en seçkin katkılarının görünür kılınması amacıyla ilk kez verilen @rroba Ödüllerinin sunumuyla tamamlandı.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram