VRF Çalışma Prensibi ve Yaygın Uygulama Hataları Anlatıldı

TTMD‘nin düzenlediği VRF Çalışma Prensibi ve Yaygın Uygulama Hataları konulu çevrimiçi seminer 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü TTMD Yönetim Kurulu Üyesi Onur Tuğa’nın yürüttüğü etkinliğe Burak Akyaka panelist olarak katıldı.

Sunumuna VRF’nin (Değişken Soğutucu Debili Akışkan) çoklu iç üniteyi, bir dış ünite grubu ile bağladığını ve farklı bölgelerde kişiselleştirilmiş iklimlendirme sağladığını söyleyerek başlayan TTMD‘nin düzenlediği VRF Çalışma Prensibi ve Yaygın Uygulama Hataları konulu çevrimiçi seminer 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü TTMD Yönetim Kurulu Üyesi Onur Tuğa’nın yürüttüğü etkinliğe Burak Akyaka, P-h diagramı üzerinde anlatım yaptıktan sonra soğutma çevriminin kompresör, kondanser, genleşme vanası aşamalarını aktardı.

2 ve 3 borulu VRF sistemleri hakkında bilgiler veren Akyaka daha sonra VRF sistemlerinde yaygın görülen uygulama hatalarına değindi. Yanlış uygulanmış, dış ve iç ünite konumları ile borulama hatalarından örnekler sunan konuşmacı, su soğutmalı VRF’ler de su sıcaklığının dalgalanması, VRF minimum kullanım kapasitesi, nominal ve maksimum çekilen güç, gaz miktarının ayarlanması gibi konuları anlattı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümünün ardından seminer sona erdi. Semineri videosunu TTMD Youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram