Metin Akdaş, Bloomberg HT’ye Değerlendirmelerde Bulundu

Gözde Kuyumcu’nun sunduğu Piyasa Hattı programına katılan Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş gündemi değerlendirerek Dinamik Isı’daki son gelişmeleri paylaştı.

Akdaş konuşmasında yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmaların, nakliye, hammadde, işçilik vb. gibi üretim maaliyetlerini etkilemesi sonucu kar marjlarında düşüş yaşadıklarını belirterek ihracat çalışmaları ile birlikte ülkemizdeki dış yatırımların artmasının sektöre fayda sağlayacağını vurguladı. Akdaş, artan enerji maaliyetlerinden korunmak ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla GES yatırımı yaptıklarını böylelikle ihtiyaçları olan enerjiyi üretebildiklerini belirtti.

Yalıtım malzemesi üreticisi olarak ihracat çalışmalarına önem verdiklerini belirten Akdaş, ihracatta öncelikli hedeflerinin Avrupa pazarı olduğunu, Kuzey Avrupa ve Ortadoğu’da yaşananan olaylardan dolayı bu bölgedeki ihracat çalışmalarının etkilendiğini, Fas, Cezayir gibi Kuzey Afrika bölgesindeki çalışmaları Afrika’nın güneyine de yaymayı planladıklarını, yapılacak çalışmalar kapsamında bölgedeki organizasyonlara önem verdiklerini, 25-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ISK-SODEX İSTANBUL Fuarı’na 2 farklı stand ile katılacaklarını söyledi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram