Isı Pompalarıyla Sıcak Su ve Hibrit Sistem Çözümleri Anlatıldı

TTMD İzmir Temsilciliği tarafından organize edilen Isı Pompalarıyla Sıcak Su ve Hibrit Sistem Çözümleri konulu seminer 12 Ekim 2023 tarihinde MMO İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Ziya Haktan Karadeniz’in oturum başkanlığını yürüttüğü seminere TTMD Yönetim Kurulu Üyesi Nevroz Karakuş konuşmacı olarak katıldı.

Sunumuna enerjinin temelleri, termodinamik kanunları, ısı transferi ve soğutucu akışkanlar hakkında bilgi vererek başlayan Nevroz Karakuş, soğutma çevrimi ve komponentlerine değindikten sonra ısı pompası iç ünite bileşenlerini gösterdi.

Isıtma ve soğutma eğrisini anlatan Karakuş, split ısı pompası seçim kriterlerini “Isıtma ve soğuta yüklerinin hesaplanması, sistem su sıcaklığının belirlenmesi, ısı pompası işletim sistemi, ısı pompasının tipinin seçilmesi ve denge noktası belirlenmesi” olarak sıraladı.

Sunumunda ısı dağıtımı, havadan suya ısı pompası tesisat koşulları, çoklu ısı pompası uygulamaları gibi konu başlıklarında bilgiler paylaşan konuşmacı, ticari ısı pompaları, hibrit sistemler ve güneş entegrasyonu detaylarını aktardı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümünün ardından seminer sona erdi. 

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram