Agon Mekanik, Lavair AG ve Elsteam’in Temsilcisi Oldu

Agon Mekanik 10. yaşını kutlayacağı 2024 yılına girerken yaptığı yeni distribütörlük anlaşmaları ile nemlendirici ürün grubunda hizmet vermeye başladı.

Agon Mekanik, İtalya merkezli nemlendirme sistemleri üreticisi Elsteam Srl ve endüstriyel hava yıkayıcı (Air Washer) sistemlerin üreticisi Lavair AG ‘nin Türkiye satış temsilciliğini üstlendi. 

Havalandırma- klima sistemleri, hava dağıtım ekipmanları, hava perdeleri ve nem alma cihazlarının yer aldığı geniş bir ürün grubuyla ödüllü referans projelere imza atan Agon Mekanik, nemlendirici ürün grubunda da yetkin ve güvenilir bir çözüm ortağı olarak sektördeki hizmet çeşitliliğini artırmakta.

Elsteam, 1982 yılında başladığı nemlendirme cihazları üretiminde inovatif tasarımları ile öne çıkarken, elektrikli buharlı nemlendiricilerde otomatik iletkenlik kontrolu, voltaj rektifikasyonu ile elektrot yüzey temizliği, 20.000 saat ömürlü temizlenebilir buhar silindiri yapısı gibi döneminin ilerisinde cihaz özelliklerini müşterilerine sunmakta.

2020 yılında EVCO Spa (Every Control Group), Elsteam’i satın alarak gelişmiş otomasyon kontrol ekipmanları, kullanıcı arayüzü modülleri ve kompakt frekans sürücülerindeki üretim kabiliyeti ve uzmanlığını, yeni altyapı ve insan kaynağı yatırımlarıyla da birleştirerek Elsteam markasını çok daha ileri noktaya taşıyacak atılımları gerçekleştirmeye başladı.  Agon Mekanik’in nemlendirici ürün grubunda üstlendiği satış temsilciliği, Elsteam’in Türkiye pazarına gösterdiği yoğun ilginin bir sonucudur.  

Lavair AG, 1996 yılında başladığı endüstriyel hava yıkayıcı (air washer) sistemleri üretiminde modern ve inovatif tasarım yaklaşımı, patentli gelişmiş kontrol seçenekleri ile kısa sürede sektörde fark yaratarak, otomotiv, havacılık, demir-çelik endüstrilerinin dev üreticilerinin boyahane nem kontrolü, egzos havası partikül eliminasyonu gibi ihtiyaçlarında çözüm ortağı haline gelmiştir. 

Dünya devi otomotiv üreticilerinin ve anahtar teslim boyahane sistemleri tasarım firmalarının proje geliştirme safhasında birlikte çalıştığı Lavair Almanya merkezden yürüttüğün operasyonlarla Türkiye’deki projelerde yer alabilmiştir. 

Difüzör ve hava dağıtımı çözümlerindeki uzmanlığı, güçlü markaları ve geniş ürün portföyü ile Agon Mekanik, sektörde farkındalık yaratarak ‘’çözüm’’ gerektiren noktalarda her zaman başvurulan bir adres olmuştur.  Otomotiv üreticilerinin fabrikalarında ihtiyaç duyduğu deplasmanlı havalandırma difüzörleri ve uçak boyama hangarlarındaki düşük türbülanslı ve yüksek atışlı difüzör uygulamaları gibi ciddi uzmanlık gerektiren projeleri hayata geçirmesi, müşteri kitlesi bakımından Lavair  ile Agon Mekanik’i bir araya getirdi.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram