Ventas Konfor Klima Santrali

Ventas Klima Santrallerinde, 1.000 m3/h’ten 100.000 m3/h’e kadar hava debisi aralığında modeller üretilmektedir.

Vantilatör ve Aspiratör

Klima santrallerinde vantilatör veya aspiratör üniteleri standart hücre yapısında imal edilmektedir. Vantilatör ve aspiratörler; öne eğik kanatlı veya geriye eğik kanatlı, statik ve dinamik olarak balanslanmış radyal çift/tek emişli yüksek verimli fanlar olarak seçilebildiği gibi, plug fanlı olarak ta dizayn edilebilmektedirler. Fanların elektrik motoru ile aynı şase üzerine montajı yapılır. Özellikle bu hücrede oluşabilecek titreşimin cihazın diğer aksamlarına iletilmesini engellemek amacı ile kapasite, boyut, fan ve elektrik motoru devir sayılarına bağlı olarak belirlenen adet ve boyut özelliklerinde kauçuk esaslı veya yaylı titreşim izolatörü kullanılmaktadır.

Kayış Kasnaklar

Fan ve motor aksamlarında kullanılacak olan kasnaklar, DIN 2211 ve TS 148 normlarına uygun sıkma burçlu V kayış kasnaklardır. Kasnaklar iki parçadan oluşmaktadır.

İlk parça fabrikasyon olarak fan ve motor miline takıldıktan sonra ikinci parça herhangi bir donanıma ihtiyaç duyulmadan takılabildiğinden, istenildiğinde kasnak ebadı değişimini çok kolaylaştırmaktadır. Motor ve fan kasnakları arasında ki güç aktarımını sağlamak amacı ile TS 198/40 DIN 7753/1 normlarına uygun dar V kayışları veya TS 198/1, DIN 2215 normlarına uygun klasik V kayışları kullanılmaktadır. Fan ve motor arası kayış bağlantısı gerginliğinin uygun düzeye getirilmesi için kullanılan bir kayış gerdirme tertibatı bulunmaktadır.

Filtreler

Santraller ile birlikte işlevine yönelik kullanılacak olan farklı filtre sınıfları için montaj kasaları dizayn edilmiştir. Bu dizayn sayesinde filtreler yaylı sistemler ile yuvalarına kolaylıkla yerleştirilebilmektedir. Bu dizayn ile filtrelerde oluşabilecek by-pass miktarı minimum seviyelere indirilmektedir. Galvaniz kasaya sahip ön filtre olarak kullanılan G3 – G4 sınıfı filtreler galvaniz tel bağlantılar ile hava geçişine dayanımları arttırılmış şekilde montaj yapılırlar.

Klima santrallerinde farklı sınıflarda torba filtreler ikinci kademe filtre olarak kullanılmaktadır. Hatta hijyenik klima santrallerinde torba filtreler ön filtreleme olarak kullanılırlar. Torba filtrelerin F5 sınıfı ile F9 sınıfı arasında seçim yapılarak uygulanması mümkündür. Klima santrallerinde gerektiğinde F5 – F9 arası sınıfta son filtre olarak rijit filtreler kullanılabilmektedir. Klima santrallerinde özellikle istenmeyen kokuların filtrasyonu içinde karbon emdirilmiş panel veya kartuşlu şekilde aktif karbon filtreler kullanılmaktadır.

Isıtıcı veya Soğutucu Bataryalar

Klima santrallerinde kullanılan ısıtıcı ve soğutucu bataryalar, akışkan özelliklerine bağlı olarak alüminyum kanat / çelik boru ve çelik kanat / çelik boru olarak üretilmektedir.

Tüm bataryalar montaj öncesi hidrostatik teste tabi tutulmaktadır. Bataryalar montaj ve bakım kolaylığı açısından özel sürgülü dizayn edilmektedir. Soğutma bataryası bulunan klima santrallerinde paslanmaz malzemeden terleme tavası ve DIN 7728 standartlarına uygun 130 ºC ye kadar dayanıklı polipropilen malzemeden damla tutucu standart olarak dizayn edilmekte ve bu şekilde üretim yapılmaktadır.

Nemlendirme Üniteleri

Klima santrallerinde isteğe bağlı olarak buharlı veya sulu nemlendirme üniteleri standart hücre yapısında üretilmektedir. Hücrede nemlendirme esnasında terlemeden doğan su damlacıklarının hava ile birlikte mahale veya cihazın diğer bölümlerine taşınmasını önlemek amacı ile polipropilen malzemeden imal damla tutucular kullanılarak, hücre içerisinde montajı yapılmaktadır.

Susturucu Modülleri

Susturucu modülleri standart hücre yapısında üretilmektedir. Susturucu kulisleri içinde taş yünü veya cam yünü kullanılmaktadır. Kulislerin hava ile temas eden iki yönü fibrocam malzeme ile kaplanmaktadır. Kulisler hücre içerisinde kapasite ve boyut özelliklerine göre değişik adetlerde kullanılmaktadır.

Please follow and like us:
Pin Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram